Receptek
Linkek a témában:
Az avokádó
Az avokádó a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó avokádófa (Persea gratissima, syn. P. americana) termése. A fa őshazája Mexikó és Közép-Amerika. Csonthéjas gyümölcsét fogyasztjuk. Általában eldobjuk az avokádó nagy, síkos tapintású magját. De miért ne próbálnánk szobanövényt nevelni belőle? Bár cserepes növényünk még csak nem is sejteti, hogy őshazájában, Amerikában, nagy, árnyékot...
Guacamole, a legmexikóibb étel
Az avokádó a legegészségesebb gyümölcsök egyike, bár leginkább nem gyümölcsként, hanem zöldségként fogyasztjuk. Semleges, lágy ízének köszönhetően rengeteg módon ízesíthető.
Meghatározás
Az oldal abc-rendben sorra veszi a gyümölcsöket. Minden doboznak két része van: a gyümölcsökről szóló információk mellett, minden gyümölcsnél receptek is szerepelnek. Az oldal tartalmaz még gyümölcstermesztéssel, gyümölcsfeldolgozással, gyümölcslevekkel foglalkozó linket is. Gyümölcskereskedéssel, piaccal foglalkozó linkek is szerepelnek a lapon.